GRAFISCH ONTWERP EN ILLUSTRATIEwelkom bij

Specialfish (sinds 2002) is de flexibele studio van grafisch ontwerper en illustrator Marianne de Fouw. Na mijn afstuderen aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda heb ik gewerkt bij grote en kleine ontwerpbureaus voor uiteenlopende opdrachtgevers en daarnaast ook freelance. 

specialfish: concept en uitvoering

Ontwerpen betekent voor mij: laten zien wat vertelt wil worden namelijk mensen en hun wensen. Dat doe ik door te denken vanuit een concept en daarbij niet automatisch met de stroom mee zwemmen. Zodat nieuwe kansen ontstaan of oplossingen voor problemen ontdekt worden. Nieuwsgierige, gepassioneerde opdrachtgevers inspireren me. Mensen die iets voor de wereld willen betekenen en ergens voor willen gaan. Die willen geloven dat ze verschil kunnen maken. Graag denk ik daarin mee en probeer mijn verantwoordelijkheid te nemen door met mijn ontwerpen een bijdrage te leveren aan de samenleving. Door het maken van een unieke visuele identiteit, die mensen en organisaties zichtbaar maakt en tot hun recht laat komen. Om zo te helpen de wereld een beetje socialer, rechtvaardiger en groter te maken.

Ik hou van typografie en heb een kritische en analytische blik. En ik geloof dat minder vaak meer is om tot de essentie te komen. Daarom zijn mijn ontwerpen helder, krachtig en persoonlijk. Met aandacht voor functionaliteit, detail en afwerking. Waar nodig werk ik samen met een professioneel netwerk van andere creatieven. Zodat elke opdracht zo goed en zo duurzaam mogelijk uitgevoerd kan worden.

ik ontwerp graag

logo’s, huisstijlen, boeken, illustraties, websites, tijdschriften, brochures, affiches, flyers, uitnodigingen, infographics en zo meer.

voor

mens/maatschappij/meerwaarde: het MKB, de overheid, non-profit en cultuur.